Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Rekordstort intresse för Lindholmen Open Day

Att dagen gick under rubriken ”Innovationskraft för Sverige” kunde inte ha illustrerats bättre än av de hundratals besökare, utställare och talare som var på plats, när Lindholmen Open Day arrangerades för fjärde året i rad.

Givers gain! Med de orden invigde Maria Fuxborg, vice vd vid Lindholmen Science Park AB dagen i gågatan på Lindholmspiren, där det redan myllrade av folk på morgonen.
-Att ge innebär att få mer tillbaka – idag pratar vi om inspiration, motivation, nya kontakter, ny kunskap och nya möjligheter. 

Över 30 företag ställde ut, så besökare kunde ta del av allt från mjukvara för autonoma bilar hos Zenuity och Toyota Material Handlings självkörande truckar, till hållbara möten hos Lindholmen Meetings.

I Älvrummet och i Dome of Visions gavs under dagen många inspirerande föredrag inom ett brett spektrum. Västtrafik och Consat lanserade ett helt nytt och unikt geofence-system som skall öka säkerheten genom att varna förare för kollisionsrisker. Volvo Group Connected Solutions beskrev hur AI kan förvandla data - en tillgång många företag sitter på - till kunskap och verkligt värde. Visual Arena tillsammans med Göteborgsoperan visade hur konst och teknik kan mötas på ett innovativt sätt, genom att med VR digitalisera och möjliggöra en ny unik och nära upplevelse av t ex scenkonst.

Det var även premiär för ett helt nyinstiftat och prestigefyllt pris – Årets Samverkare. Många nomineringar hade kommit in och juryn i form av vd-nätverket på Lindholmen röstade bland finalisterna fram Jonas Wilhelmsson, Global Engagement Director på Ericsson, till vinnare.

20190917_lindholmem06.jpg

I motiveringen nämndes bl a att ”…han får på ett inspirerande sätt saker att hända, långt bortom sitt vardagliga ansvar, med hållbarhet som ledstjärna.” Jonas fick även ta emot det unika priset i form av en kugge i rakubränd keramik, formgiven av Kristina Sandfors, som även jobbar som attributmakare på Gothenburg Film Studios på Lindholmen.

De övriga 3 finalisterna var Johan Bengtsson på Göteborgs Tekniska College, Dulce Goncalves på Combitech och Carl Henrikson på Cybercom.

Eventet fick i år också ett värdefullt tillskott med Öppet Hus i Göteborg, som öppnar dörrar till arbetsmarknaden via mentorskap och BloomGbg, som erbjuder elever i utsatta områden utvecklande praktikplatser. Deras verksamheter understryker verkligen vikten av samverkan för allas vinning. Hanaa Altaleb som är ingenjör kom till Göteborg med flyktingvågen 2015 och Öppet Hus mentorprogram ledde till slut till anställning på Semcon.

- Det var så viktigt med en kontakt som jag kunde bolla frågor med kring mitt yrke, för att få veta vad jag behövde göra för att kunna arbeta i Sverige. I framtiden, när jag fått ännu mer erfarenhet, vill jag själv bli mentor och på så sätt ge tillbaka, berättade Hanaa. 

Dagen avslutades med ett rekordstort Lindholmenstaffetten, där inte mindre än 152 lag deltog. Loppet gick längs med vattnet och genom både Lindholmspirens gågata och Dome of Visions med musik och hejarop längs med banan.
Vi gratulerar vinnarna i respektive klass:

  • DAM: Team Saucony
  • HERR: Sävedalens AIK
  • MIX: Pier Pressure

Nästa år fyller Lindholmen Science Park 20 år, så Lindholmen Open Day 2020 kommer att bli en dag då detta firas på allra bästa sätt - säkerligen med lite extra innovativ krydda.